top of page

ELEKTROPORÁCIÓ
- TŰ NÉLKÜLI MEZOTERÁPIA -

Világújdonság a kozmetikai kezelésekben!
Fájdalommentes ránckezelés, mely már az első alkalom után is látványos!

Megérkezett a Nobel-díjas felfedezés alapján kifejlesztett professzionális kezelési eljárás, a tű nélküli mezoterápia alapján működő elektroporációs kezelés. A beavatkozás teljes mértékben fájdalom nélküli, allergia- és mellékhatás mentes.

2003-ban drámai felfedezést tett két észak-amerikai orvoskutató (Peter Agree, Roderick Mackinnon), melyért kémiai Nobel-díjban részesültek. Kimutatták a sejtmembránokban a protein és az aquagén csatornákat (aquaporin-2), amelyeket speciálisan modifikált rádiófrekvenciával meg is tudtak nyitni. Így sejtszintű penetrációt hoztak létre nemcsak a hámban, hanem a bőr alatti mély szövetekben is. A megnyitott csatornák segítségével a sejtekbe a legkülönbözőbb ionos és nem ionos, különböző méretű víz- vagy zsíroldékony anyagok bevitele vált lehetővé nagy mennyiségben (0,25g-1,5g percenként).

A felfedezés forradalmasította a lokális hatóanyag-bevitelt, eredményesebb, mint az iontoforézis, hatékonyabb, mint az ultrahangos sonoforézis, és több mint a tűs mezoterápia, amelynél a hatóanyag bejutása biztosított ugyan, de a sejtszintű anyagfelvétel nem. Gyorsul a hámon, a faggyú- és a verejtékmirigyen keresztüli transzcelluláris és intercelluláris anyagvándorlás. Ráadásul nincsenek mellékhatások, nincs vérzés, nincs fájdalom, nincs gyógyulási idő.

A protein és aquagén csatornák megnyitását elektroporációnak nevezzük. A módszer nemzetközi szakirodalomban meghonosodott neve az IMRF szisztéma. A rádiófrekvenciás hullámok teljesen reverzibilisen "kezelik" a sejtmembránt, károsodást nem idéznek elő, a kezelés után a megnyílt csatornák záródnak, de a bevitt anyagok bent maradnak, és kifejtik sejtszintű hatásukat. Az elektroporációval legyőzhető a hám barrierfunkciója, amit a következő mérési eredmények bizonyítanak az egyszerű lokális kezeléssel való összehasonlításban:

  • 600%-kal több hatóanyag a szarurétegben

  • 1200%-kal jobb hatóanyag-penetráció a hámban

  • 4000%-kal több hatóanyag a bőralatti kötőszövetben

TŰ NÉLKÜLI MEZOTERÁPIÁS KOMPLEX KEZELŐRENDSZER

Napjaink egyik leghatékonyabb kozmetikai eljárása az elektroporáció - tű nélküli mezoterápia, mely klinikai tisztaságú hatóanyagokat juttat be a bőr mélyebb rétegeibe. Az eljárás lényege, hogy a készülék speciális rádiófrekvenciás hullámok segítségével kis csatornákat nyit a bőrsejtek falain, melyen keresztül a tömény hatóanyagok közvetlenül az intercelluláris térbe, a problémáért felelős sejtekhez jutnak el. A sejtmembrán csatornák átjárhatóságának felfedezőit Nobel-díjjal tüntették ki. További előnye, hogy nincs fájdalomérzet és duzzanat, a kezelés kellemes érzés a vendég számára.

A mezoterápiás kozmetikai készülékhez kifejlesztett arc- és testkezelő termékcsalád klinikai tisztaságú, biológiailag aktív összetevőket tartalmaz. Tömény hatóanyag koktéljainak 90%-a az elektroporációs eljárás segítségével közvetlenül a sejtekben fejti ki hatását. Bármely más eddigi módszernél jóval hatásosabbak a bőrfiatalítás, a bőr öregedésének késleltetése, feszesítés, ránctalanítás, szeborreás bőrök kezelése, zsírbontás és cellulitkezelés területén.

AZ ELJÁRÁSRÓL

Az elektroporációs készülékeket elsősorban szépészeti kezelések elvégzésére alkották meg. Egy rendkívül hatékony, alternatív módszer a mikro és makromolekulák bőr mélyebb rétegeibe történő bejuttatására. Az elektroporációs, elektromos hullámok megváltoztatják a sejtek polaritását, ami elősegíti a hatóanyagok felszívódását.

Intercelluláris csatornák nyílnak, és ezek lehetővé teszik az aktív hatóanyagok áthatolását a mélyebb rétegekbe. Az elektroporáció egy non-invazív (nem jár semmilyen durva, testbe/érbe hatoló beavatkozással), teljesen fájdalommentes eljárás.

A tű nélküli mezoterápia újdonság a kozmetikai gyakorlatban. A kezelés során a hatóanyagok bejuttatásának egyedülálló módszere. A kezeléshez használt anyagok orvosi tisztaságúak. Más elekrokozmetikai módszerekkel nem lehetséges ilyen mélységbe juttatni hatóanyagokat. A mezoterápia kivételes előnye, hogy nincs hatóanyag veszteség. A készülék speciális rádiófrekvenciás hullámok segítségével „virtuális csatornákat” nyit meg a bőrben, megsokszorozva így a bőr felszívó képességét, a kozmetikumok bejutását (pinocitózis). A kezelést kellemes, enyhén meleg, masszázsszerű érzés kíséri. A mezoterápiás kezelés arcemelő – mezolifting - hatása azonnal látható és tapintható. A bőr állapotától függően célszerű a kezeléseket kúraszerűen alkalmazni. A kúrák eredményeképpen mellékhatások nélküli tökéletes kozmetikai „arcszobrászat” valósul meg. Az intenzív arc vagy testkezelő kúrák eredményét havonta egy alkalomból álló, fenntartó kezeléssel tehetjük tartóssá. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem akarják tétlenül nézni, hogy a bőrük megöregedjen, vagy a már kialakult problémák ellen tartós, de nem drasztikus megoldást keresnek. A legelső, apró jelek megjelenésétől (akár 25-30 éves kor körül) érdemes évente 1-1 kúrát beiktatni, hogy a bőr még sokáig fiatal maradjon.

A megereszkedett, laza bőr, a finomabb ráncok is sikerrel kezelhetők ezzel a módszerrel. Az arckontúr feszesebbé válik, tartósan megszűnik a feszítő, száraz érzés, a megereszkedett bőr teltebb lesz, az egyenetlenségek feltöltődnek.

Ajánlható még mikrodermabrázió (bőrcsiszolás) kiegészítésére, plasztikai sebészeti beavatkozások előtt, vagy azok kiegészítéseként (ráncfeltöltés, Botox kezelés, ráncfelvarrás).

A kezelés időtartama: 90 perc
Ára: 20.000 - 26.500 Ft
Ha online jelentkezel be, a kozmetikai szolgáltatások közül válaszd az “Anti aging- hyaluronnal”, a   "Peptid terápiás arckezelés" , vagy az "Őssejtes amino-peptid arckezelés"-t!
bottom of page