top of page

HIDROABRÁZIÓ

Gyógyhatású hámlasztás télen-nyáron. Nyáron nem ajánlott mélyen hámlasztó bőrmegújító kúrákat csinálni, de a kozmetikai ipar erre is talált megoldást, a hidroabráziót. Hidroabrázió technológiával minden bőrtípus kezelhető. A hámlasztás után megindul a bőr sejtregenerálódása, hatóanyag felvétele nő. A további kezelés során a kozmetikai anyagok akadálymentesen jutnak el a bőr mélyebb rétegeibe, a szövetek nedvességfelvevő képessége fokozódik, a bőr regenerálódik, láthatóan kisimul, üdévé válik. A víz energiája megnyugtatja, hidratálja a bőr szöveteit, masszírozva élénkíti a keringést.

HOGYAN TÖRTÉNIK A HÁMLASZTÁS?

A kezelés célja, az elhalt hámsejtek eltávolítása, és a bazális sejtek osztódásának stimulációja, ezáltal a bőr önmegújító folyamatainak elősegítése, ezt követően a bőrtípusnak megfelelő hatóanyag bejuttatása a bőr mélyebb rétegeibe. A peeling mechanikai módszerrel történik. Az ultrahangos kezelőfej vibrációkat bocsát ki, másodpercenként több tízezer rezgést, így porlasztja a vizet. A sorozatos vibráció hatására a vízcseppek, mint mikro-robbanások segítik leválasztani, és azonnal eltávolítani az elhalt szarulemezkéket és a felületi szennyeződéseket. Ez által tisztítják a pórusokat. Ez a kezelés csupán a bőr elszarusodott rétegére hat, ezért irritációt nem okoz. Az elhalt sejtektől, mirigyváladékoktól, bomlástermékektől és szennyeződésektől megszabadított bőr keringése és oxigenizációja megélénkül, a hajszálerek áteresztő képessége megnő, a gyulladási hajlam minimalizálódik. A víz párolgása által hűsíti a bőr felületét, és az ultrahang-hatás mikromasszázst nyújt a bőrnek. Számottevően javul a sejtek közötti kapcsolat. A Hidroabráziót kúraszerűen alkalmazva lehetőség van a bőrhibák javítására, a bőr önmegújító folyamatainak ösztönzésével.

A KEZELÉS FOLYAMATA

1. rész: Peeling, hámlasztás vízsugárral: a peelingezés (hámlasztás) során a vibráció hatására a vízcseppek, szétporladnak s ezek a mikro robbanások viszik magukkal az elhalt hámsejteket és a különböző felületi szennyeződéseket.

2. rész: Alacsony frekvenciás ultrahang és hatóanyag bevitel: Miután megszabadítottuk a bőrt az elhalt hámsejtektől  a  kezelőfejet megfordítva a nemesacél „spatula” mintegy felfekszik a bőrfelszínre, így az ultrahang hatására lehetővé válik a bőrtípusnak megfelelő hatóanyagok bejuttatása a bőr mélyebb rétegeibe.

A kötőszövetekre biostimuláló hatást gyakorolhatunk, mely által a bőr kisimul, kipihent hatást kölcsönöz a vendég bőrére. Fokozódik a sejtmembrán áteresztő képessége, de ultrahang hatására a bőr vízfelvevő képessége is jelentősen megnő. A besugárzott terület pH-értéke alkalikus irányba tolódik el. A gyulladásos bőrfelületeken ez gyógyhatású, ebben rejlik fájdalomcsillapító hatása is.

MILYEN BŐRPROBLÉMÁKRA ALKALMAZHATÓ?

A tini bőr és a kevert bőrtípus mélytisztítását megelőzően a Hydroabrázió egy gyengéd tisztítást nyújthat a pórusok számára, így a mélytisztítás kevesebb igénybe vételt jelent a miteszeres bőrnek. A Hydroabráziót sikeresen alkalmazhatjuk egyenként vagy kúraszerűen is, a legfelső, elszarusodott hámréteg eltávolítására, a bőr pórusainak tisztítására és a káros baktériumok elpusztítására, az oxigén felvétel javítására.

Aknék ellen- A gyulladásos bőr kezelése nagy szakértelmet és gyengéd bánásmódot igényel. A Hydroabrázió módszer kiváló lehetőség a gyulladási hajlam csökkentésére, és a gyulladások tisztítására is, hiszen a csíramentességet biztosító tulajdonságai révén a felülfertőződés lehetősége kizárt, mechanikus beavatkozás szükségessége csökken.  Az akné 4-6 alkalmas kúrával jelentősen javul.

Halványítás- A bőr belső vagy külső okok miatt helyileg fényérzékenyebb lehet. Ez a fényérzékenység váltja ki helyileg mintegy a bőr védekezéseként a fokozott barnulást. A bőr számára olyan koptatási módszert szükséges alkalmazni, mely a fényérzékenységet és a visszabarnulást nem fokozza, de halványítja a foltokat. A Hydroabrázió azért kiváló eszköz a kozmetikánkban, mert semmiféle irritációt, vagy egyébként fényérzékenységet növelő savat nem alkalmaz. A pigment foltokat világosító kúra 4-8 naponta 1 kezelés, a kívánt hatásig, de legalább 4 alkalommal.  Eredményesen kezelhető az arc, a dekoltázs és a kézfej.

Bőrfiatalítás és ránctalanítás- A Hydroabrázió havi alkalmazása más kezelések előtt rendezi és szinten tartja ezt a problémát. Az elszarusodott szürkés rétegek koptatásával egy – egy kezelés is látható eredményt nyújt. Javasolt először kúrát végezni majd szinten tartani 1-1 kezeléssel, így több jó hatás érvényesül, mint például sejtek oxigén és tápanyag ellátása folyamatosan javul, a bőr sejtjeinek megújulása stimulálódik, és nyirokmasszázs érvényesül. Ezáltal a bőr visszanyeri egészséges, őszibarackra emlékeztető hamvasságát és feszesebbé is válik

Férfi kezelés- A férfiak bőre erősebb szerkezetű, pórusai nagyobbak, mint a hölgyeké. A férfi bőr pórusai telítődnek részben a környezeti hatások okozta szennyeződésekkel, részben  mitesszerek képződnek. A Hydroabráziós kezelés egy szakszerű expressz kezelés a bőr kitisztítására, tisztaságának fenntartására.

HÁNY KEZELÉS AJÁNLOTT?

A kezelés akár alkalmanként, akár kúraszerűen elvégezhető.

Az aktuális kozmetikai kezelés során alkalmazva segíti az alapos és kíméletes mélytisztítást.

Kúraszerűen alkalmazva lehetőséget nyújt hiperkeratózis, seborrhoea, egyenetlen bőrfelszín eredményes kezelésére, bőrhibák javítására.

NEM OKOZ ÉRZÉKENYSÉGET?

A kezelés számos előnye közül egyik a gyengéd, ám rendkívül eredményes hatásmód. Az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrtípusok nem hámlaszthatók drasztikusan, pl. savakkal. Az ultrahang által keltett hullámok csak a hám elszarusodó rétegét távolítják el, emellett a vaporizált víz, nyugtatóan hat a bőrfelszínen. A víz szinte az egyetlen anyag, mely biztosan nem okoz allergiás reakciót, ezért a hydroabrázió a legbiztonságosabb, és bőrtípusnak megfelelően alkalmazható  módszer a bőrfunkciók javítására.

A kezelés előnye még, hogy nincs elhúzódó vagy kései mellékhatás.

KONTRAINDIKÁCIÓK
  • Daganatos megbetegedések

  • Terhesség

  • Lázas állapot

  • Protézis a kezelt terület alatt

  • Csontritkulás

  • Szívinfarktus

  • Vérzés, vérzéshajlam esetén alkalmazását kerülni kell

  • Pacemaker közelében nem alkalmazható

Kérd kezeléseid mellé + 3.000 Ft-ért!

bottom of page