top of page
logo_oxygeni.png

Hajnövesztés - hajregenerálás - anti-aging

Az egyre felerősödő környezeti hatások (káros gázok, füst, szmog, UV sugárzás, stb.) nap mint nap kihívás elé állítják bőrünk oxigéntartalékait, ami miatt a hajnövesztés is sikertelen lehet. Oxigénhiány esetén a bőrsejtek leépülnek – romlik a koncentráció-készség, álmatlanság jelentkezik, legyengül az immunrendszerünk, illetve a hormonháztartásunk működését is negatív irányban befolyásolja. E tényezők miatt visszaszorul a haj növekedése, a babahajak lassan vagy nem tudnak megnőni, csökken a haj sűrűsége, és elgyengülnek a hajszálak.

oxygeni-hair-termekek-1024x380.png

“Miért nem nő a hajam?”

Számos környezeti és lelki tényező miatt lassulhat vagy kudarcba fulladhat a hajnövesztés. Ilyen például a hosszan tartó kezeletlen stressz, a feldolgozatlan traumák, hormonális zavarok, egészségtelen életmód, táplálkozási zavarok, káros szenvedélyek vagy fejbőrünk vegyi anyagokkal és szennyezett levegővel való napi szintű érintkezése. Fejbőrünknek ugyanolyan szüksége van a megfelelő a termékeny táptalajra, mint a növényeknek.

Haj- és fejbőrproblémáink leggyakoribb oka pedig ennek hiánya, a nem megfelelő vitamin- és ásványi anyagellátás, illetve a vegyi anyagoktól, kemikáliáktól gazdag kozmetikumok használata.

Hajregenerálás

Nemcsak a bőröd igényli a folyamatos táplálást és ápolást. A haj egészségének és szépségének megőrzése kulcsfontosságú eleme az ápolt és gyönyörű megjelenésnek, azonban sokunk életét már tinikorunk óta megkeserítik a fénytelen és sprőd hajszálak. Az idő előrehaladtával egyre több behatásnak tesszük ki hajunkat a mindennapokban: nem megfelelő és kemikáliákkal teli hajápoló termékek használata, mindennapos formázás – hajegyenesítés, hajgöndörítés (több éven keresztül), hajszín változtatások akár évente, hajfestések legalább 4 hetente, szőkítések. Mindezek társulnak a nem megfelelő mennyiségű vitamin és teljes értékű tápanyag fogyasztásával. 

Igénybe vett, roncsolt haj

A tartós hajegyenesítés, illetve göndörítés is nagyon agresszív kemikáliákkal éri el a haj szerkezetének megváltoztatását. Itt folyamatosan olyan vegyi anyagokkal kezelik a hajat, ami a szerkezetét is roncsolja hosszú távon, és a fejbőrt is komoly sérüléseknek teszi ki. Azoknál akik hosszú éveken keresztül alkalmazzák, sokkal nagyobb százalékban alakulnak ki fejbőr problémák, intenzív hajhullás.

Sok nő választja a hajfelvarrást a hajdúsítás, illetve a hajnövesztés egyik mesterséges módszereként. Ez a megoldás azonban nagyban gátolja a fejbőrt természetes működésében, nehezíti a fejbőr lélegzését, a tőre felhelyezett tincsek elfojtják a hajhagymákat, így azok hosszú ideig alacsony oxigénellátásban részesülnek. A hőillesztés során felhelyezett póthaj roncsolja az eredeti hajat és visszatartja természetes növekedését. Friss hajfelvarrás esetén a fejbőr nagyjából egy hónapon keresztül nem jut oxigénhez.

Anti-aging

A korai és időskori őszülés is nagyban függ a hajhagymák immunitásától, alacsony vitamin- és ásványi anyag ellátásától. Őszüléskor ugyanis észlelhetjük, hogy hajunk minősége teljesen átalakul, sprőd, száraz, kezelhetetlen, drótós lesz – amelyek egyértelmű jelei a vitaminhiánynak. Oxigénterápiás kezelésünk a hajhagymák tápanyagértékének visszaállításán és szinten tartásán alapszik, így az őszülés folyamatát akár 10 évvel is képes visszaszorítani.

Az oxigénterápia és specifikus termékei segítik feljavítani a megkínzott fejbőr állapotát, pótolva a hiányos oxigén- és vitaminellátását. 

FB_IMG_1631019526743.jpg

A hajnövesztés minimum kétszer gyorsabb oxigénterápia kezeléssel és a hozzá tartozó otthoni hajápolókkal, így 2-3 hónap után akár 12 cm növekedés is elérhető. Az Oxygeni Hair termékei feljavítják a roncsolódott hajszálak szerkezetét, elősegítik a hajdúsítást, serkentik az új és a meglévő hajszálak növekedését.

bottom of page