top of page

AROMATERÁPIÁS MASSZÁZS

Aromaterápiás masszázs az egyetlen olyan illatterápia, amely a természetes gyógymódok közé tartozik, és magában foglalja a gyógynövények és a hagyományos kezelés előnyeit. Az illóolajokat több módon is alkalmazhatjuk: -párologtatásnál,-fürdésnél,-közvetlenül,-illetve masszázsolajként.

Ez az olajjal végzett, hosszú, simító mozdulatokból álló masszázs az egész testet ellazítja. Az izmokból és az ízületekből a nyújtó mozdulatok hatására kioldódik minden feszültség, a szövetek anyagcsere folyamatai és az oxigénellátása javul, mivel a vér- és nyirokkeringés fokozódik, fellazul a feszültség az izomszövetekben és a test a teljes nyugalom állapotába kerül. Az olaj bemasszírozásával értékes tápanyagok jutnak a bőrbe. A masszázs hatása a kezelés után még több napon át érezhető. Kifejezetten ajánlott stresszes életvitelű vendégeknek.

Masszázs után ne zuhanyozzunk 4-5 órán keresztül, mert az olaj körülbelül 45-60 %-a szívódik fel a masszázs alatt, a többi csak utána. A kezelés időtartama 60-80 perc


 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kezeléshez használt illóolajok:
Balance: a biztos alapok olaja. A túlzott aktivitást lecsendesíti, mind fizikai, mind mentális síkon. Erősíti a koncentrációt, segít a szétesettség felszámolásában. Kitartásra ösztönöz,megtanít helyesen, mindig az adott feladatra fókuszálni. Emellett kiváló gyulladáscsökkentő, nyiroktisztító, májtisztító, ezzel párhuzamosan csökkenti a dühöt és erősíti az önkontrollt. Stabilizálja a mellékvesét, egyensúlyba hozza a vegetatív idegrendszert.
Összetevői: lucfenyő, tömjén, rózsafa, kék varádics, kék kamilla.


Levendula: támogatja az önkifejezést és a verbális kommunikációt. Kiváló stresszoldó, nyugtató, álmatlanság esetén gyors segítség lehet, az allergia, hasfájás, fejfájás és magas vérnyomás kiváló ellenszere. Égett vagy vágott sebek, csípések és kiütések gyorsabb gyógyulását teszi lehetővé.


Teafa: a testi és az energetikai tisztulás olaja, fizikai szinten kipucolja a testből a kórokozókat, érzelmi szinten erősíti a tiszteletet magam és mások irány, energetikai szinten pedig segít megszabadulni a parazitikus kapcsolatoktól. Mind fizikai, mind mentális és energetikai szinten a határok kijelölésében és megtartásában segít.

On Guard: a védelem olaja; immunerősítő keverék, fizikai, mentális és energetikai síkon egyaránt segíti a "támadások+ visszaverését, legyen szó akár baktériumokról, negatív energetikai mintázatokról vagy parazitikus kapcsolatokról ( ún. energiavámpírok ). Segít abban, hogy megtanuljunk kiállni magunkért, és abban, hogy megőrizzük valódi énünk sértetlenségét.

Összetevői: Vadnarancs, fahéj, szegfűszeg, eukaliptusz, rozmaring.

Aroma Touch: az elengedés olaja. Testi szinten segít ellazulni, relaxálttá válni, ezáltal megkönnyíti az elengedést. Ellazítja az izmokat, oldja a bennük lévő feszültséget. Mentálisan nyitottá tesz, növeli az elme rugalmasságát a mentális merevséggel szemben. Támogatja az elengedést, ezáltal nyitottá teszi a szívet.

Összetevők: bazsalikom, grapefruit, ciprus, majoranna, borsmenta, levendula.

Deep Blue: Ízületi- és izomfájdalmakat enyhítő mozgásszervi keverék, a fájdalom megszüntetésének olaja. Nemcsak a fizikai fájdalom megszüntetésére használhatjuk, hanem abban is segít, hogy fel tudjuk ismerni azokat az érzelmeket, melyek a testi fájdalmak valódi kiváltó okai. Megtanít arra, hogy szemléljük a fizikai fájdalmat ahelyett, hogy túlságosan azonosítanánk magunkat vele, és arra, hogy amikor az erős fizikai vagy érzelmi fájdalom miatt irracionálisan cselekednénk vagy elveszítenénk a fejünket, nyugodtak és higgadtak maradjunk. Így a fizikai fájdalmat már nem egyszerűen rossznak vagy kínzónak éljük meg, hanem képesek leszünk meglátni, hogy mit tanulhatunk belőle.

Összetevői: Kúszó fajdbogyó, kámfor, borsmenta, ylang-ylang, olasz szalmagyopár, kék varádics, kék kamilla, osmanthus.

 

Vad narancs: az anyagi és az érzelmi bőség olaja; ösztönzi a kreativitást, elősegíti a pozitív hangulatot. Összekapcsol minket a bennünk élő gyermekkel, spontaneitást, örömöt, boldogságot és játékosságot hoz az életünkbe. Tisztító hatású, antioxidáns, erősíti az immunrendszert, frissít, segíti a koncentrációt. Hatékony segítség a depresszió, szorongás, és energiahiányos állapotok esetén.

Borsmenta: a derűs szív olaja; elűzi a félelmet és a keserűség érzését, örömöt és derűt hoz helyette. Segít abban, hogy könnyedén tudjuk venni az akadályokat, és abban, hogy az érzelmi viharok ne sodorjanak magukkal. Kiváló görcsoldó, az emésztési panaszok hatékony ellenszere, használhatjuk lázcsillapításra, allergia és légzőszervi panaszok megszüntetésére.

Aromaterápiás masszázs ellenjavallatai: A legtöbb betegség esetén alkalmazható a kezelés, a legtöbb esetben elősegíti a gyógyulási folyamatok beindulását, illetve felgyorsíthatja azokat.

Kizáró okok az alábbiak:

  • Súlyos bőrbetegségek

  • Bőrgomba

  • Nedvedző fekélyek a kezelt bőrfelületen

  • Lázas állapot esetén a láz elmúlta után lehetőleg várjunk 1-2 napot, amíg a beteg úgy nem érzi, hogy a gyógyulás útjára lépett

54728671_303110567046241_607775867382687
bottom of page