top of page

Hawaii lomi lomi masszázs
- a masszázsok királynője -

A lomi kifejezés hawaii nyelven azt jelenti, masszázs vagy dörzsölés. Olykor úgy is fordítják: a szerető kezek masszázsa. E masszázs a hawaii huna filozófián alapul, amely szerint a világegyetemben minden és mindenki a harmóniát, a szeretet és az egyensúlyt keresi. A lomi lomit afféle mozgó imádságnak tekintik, amelynek az a célja, hogy a testet és a lelket tápláló folyamatos simításokkal helyreállítsa az ember testi-lelki-szellemi egyensúlyát.

Egy kezelés, mely egy picit többet jelent egy általános kezelési formánál. A hawaii ember harmóniában és szeretetben él a világgal, szerintük ha a test, a lélek és a szellem feszültségmentes, akkor nem betegedhet meg az ember. Mi, masszőrök megpróbáljuk ezt a tradíciót szeretettel továbbadni, örömet szerezve a vendégeknek, együtt elindulva ezen a csodálatos úton.
Hawaiin több tradicionális gyógymasszázs és gyógyító terápia létezik. Minden kis sziget, minden kahuna (a sámánokat, gyógyítókat nevezik így) saját módszerrel bír. A sámánokat nagyra becsülik és tisztelik, ők ápolják az ősi tudást, mellyel gyógyítanak. A módszerek nagyon hasonlítanak egymásra, mindig szorosan együttműködnek a természettel. A Lomi Lomi masszázs nyugtató hatású, kilazítja az izmokat, az ízületeket és feloldja a különböző fizikai és pszichés blokkokat.

A masszázs során a masszőr a hawaii tradícióknak megfelelő életerőt és szeretetet adja tovább a vendégnek. Ez egy speciális, egyedülálló masszázs, ahol a vendéget beolajozzuk tetőtől talpig finom olajjal. A masszázsnál minimális takarás van csak a partneren, hogy megkönnyítse a munkát az egész testfelületen. Mindig visszatérő, nagy testfelületet átfogó, folyamatos, néha hintázó mozdulatokkal dolgozik a masszőr, mialatt speciális tánclépéseket használ. A vendég így tud teljesen kikapcsolódni, saját érzékeit követve teljesen át tudja magát adni a masszázs élvezetének.

Jellemző, hogy a Lomi Lomi, az egész testet kezeli egyszerre, és nem az egyes részeket külön. A masszázs során elsősorban a masszőr, az alkarját és tenyérét használja az adott területen. Működése hasonlítható egy tánchoz, a kéz úgy suhan át a testen, akár a hullámok. Nagyon fontos, a helyes sorrend. A masszázs a bőrrel, ezt követően a masszőr fokozatosan a bőr alatti zsírszöveteket kezeli. Aztán elkezdi az ízületeket és az izmokat érintő mozdulatokat. Ezután a terapeuta elkezd dolgozni a belső szervek a hasüreg és a mellkas területein. Meg kell jegyezni. hogy ez a technika az egész testet érint. Ez biztosítja a nagyfokú hatását. Az időtartama általában 1,5-2 óra!

 

Ezekkel a szeretetteljes mozdulatokkal és simításokkal biztonságot, szeretetet, megértést, nyugalmat, megelégedettséget, bizalmat, higgadtságot, csodálatos közérzetet adunk a vendégnek, talán egy kaput nyitunk az „új" felé.

 

Nemcsak a feszült izmok és ízületek oldódnak, hanem a belső blokkok is, így a lélekre is gyógyítóan hat.
 

Az életenergia ismét folyamatosan tud szárnyalni, a belső és külső blokkok feloldódnak. Több kezelés során a legtöbb fájdalmat és akár a depressziót is lehet csökkenteni. A ceremónia végén a vendég még egy kicsit fekve maradhat és „kipihenheti" magát.

bottom of page