top of page
- NYIROKMASSZÁZS - 

A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek részben túl nagyok ahhoz, hogy a vérkeringésbe visszatérjenek; részben a szövetekben sem tudnak tovább bomlani. A nyirok az immunrendszer szempontjából nagy jelentőségű. Az ún. lymphdrainage serkenti a nyirokkeringést. A nyirokdrenázs megalkotója Dr. Emil Vodder tapasztalataira tudására épül, valamint a Kínai meridián masszázs alapvető technikáit ötvözi és foglalja magába. Első alkalommal 1932-ben alkalmazták (Dr. Emil Vodder), azóta állandóan fejlesztik a módszert.

Kivitele: Az alapfogás a hüvelyk- és négy másik ujjal, a laza mozgás, csuklóból történik. Körző mozgással fokozatosan egyre erősebben, majd csökkenően, masszázsszerűen, 1-3 másodpercig tartóan, a nyirokfolyás irányát követve végezzük. Alkalmazása: Hatásosan támogatja az átmeneti, átállási állapotokat. Alkalmas kezelés műtétek után kialakuló nyirokduzzanatokban (pl. emlőamputáció utáni duzzadt kar), balesetekben (vérömleny, csonttörés); thrombosis után kialakult, valamint gyulladásos eredetű duzzanatokban, a központi idegrendszer, a belső szervek funkcionális zavaraiban, menstruációs fájdalmaknál. Alkalmazhatjuk továbbá testsúly csökkentésre, belgyógyászati problémák kezelésére, ízületi és mozgásrendszeri problémák oldására, sérülések utó-kezelésére.  A nyirok masszázst Európában nagyon sokáig nem fogatták el, mivel az orvosok és a masszőrök számára nem volt elfogadott, engedélyezett a nyirokcsomók stimulálása és masszírozása. A drenázs szó a legmegfelelőbb összefoglalóan erre a masszázs tevékenységre mert jelentése víztelenítés, váladék – és folyadék elvezetés. A manuális nyirokdrenázs tudományosan bebizonyított és elismert kezelő eljárássá vált. Amely azóta önálló terápiává vált.


Hatásai: a pangó nyirokfolyadék elvezetése, és ezzel a duzzanatok csökkenése. Felgyorsult méregtelenítés, fogyás, megerősödő immunrendszer. Az öngyógyító folyamatok beindítása és felgyorsulása a szervezetben.

 

Ellenjavallatok: kezeletlen pajzsmirigy betegség, daganatos betegségek, szívelégtelenségekhez társuló ödémák esetén, és következőkben részletezett általános masszázsra vonatkozó egyéb általános ellenjavallatok érvényesek.

JELENTKEZZ BE HOZZÁNK NYIROKMASSZÁZSRA!

Nézd meg masszőreink online bejelentkező rendszerében a szabad időpontokat a gombokra kattintva, és válaszd ki a számodra megfelelőt kényelmesen, a nap bármely szakában!

IMG-6bff722f698c0c5ed9730012ec59125d-V_edited.jpg
279319282_284799167194465_8295069490576928363_n.jpg
bottom of page